Efter dystra beskedet – forwarden gör klart med ny klubb

 Efter dystra beskedet – forwarden gör klart med ny klubb

 

Knappt har beskedet hunnit sjunka in att Kiruna AIF efter att grundserien är färdigspelad kommer att pausa sin ishockeyverksamhet och dra sig ur Hockeyettan förrän en av spelarna gjort klart med ny klubb.

Forwarden Marcus Runnkvist byter omklädningsrum på Lombia och är klar för Kiruna IF.

– Han är en hårt arbetande center och vinge. Han har i år varit den som levererat flest poäng i AIF. Jag tycker att han har en fin historik där han har gjort bra ifrån sig. Han har goda kvalitéer som gör att han kan kriga om en plats högst upp i hierarkin i våra kedjor. Vi tvekar heller inte att använda honom där om det skulle bli så. Jag ser en hög hockey-IQ i honom. Dessutom är han en bra person att ha att göra med, säger IFs sportchef Thomas Jatko på lagets hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare