Skickade hem nyförvärvet utan att ha spelat en enda match – ”höll inte”

 Skickade hem nyförvärvet utan att ha spelat en enda match – ”höll inte”

Foto: Skärmdump

 

Laget gick in i säsongen med en tunn backsida, men trodde för några veckor sedan att man hade hittat sin förstärkning när Mestis-meriterade finländaren Joonas Sillanpää plockades in. Men försvararen har lämnat Visby/Roma och åkt hem till Finland utan att ha spelat en enda match.
– Funkar det inte är det bättre att bryta än att vara här och hoppas på det bästa, säger sportchefen André Lundholm till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Den storväxte backen Sillanpää kom på tapeten som ersättare till tuffingen Lukas Carlsson som valde att lägga karriären på hyllan strax innan säsongen drog igång. Men finländaren som inte spelat den här säsongen på grund av en skada var helt enkelt inte tillräckligt rehabiliterad för att kunna ta klivet in i Hockeyettan.

– Han hade en stressfraktur i ryggen i somras som han har vilat ifrån åtta veckor och sen har han gått på rehab och läkarundersökningar och så blev han inom citationstecken friskförklarad för en dryg månad sedan. Då snappade vi upp honom och tog honom på en tryout där han skulle ha två veckor på sig, så att vi fick testa av varandra och se så att ryggen verkligen håller. Det gick bra de första tre-fyra passen, sen vilade han någon dag och sen kände han att det kändes inte bra, konstaterar Visbys sportchef André Lundholm.

– Han var förstås ledsen och besviken, det kanske räcker om han vilar säsongen ut, jag vet inte, men det blir ingen hockey för honom nu i alla fall. Funkar det inte är det bättre att bryta än att vara här och hoppas på det bästa om några veckor. Nu är det tillbaka till Finland och nya undersökningar. Det var inte mer än så, vi bröt i samförstånd men det var lite tråkigt, det hade varit bra att få in en back till. Men nu blev det inte han i alla fall.

 

Jagar mer än bara en back
Det kanske är synd att kalla det en kris, men Visby/Roma som gick in i säsongen med sex backar är skadekänsliga på positionen och tvingades ställa upp till segermatchen borta mot Vallentuna (3-2) i helgen med endast fyra ordinarie försvarare.

– Så länge alla är hela och friska går det bra. Vi har några forwards som kan spela back också, som Hlib Tkach som gjorde det i helgen och Linus Dahlberg är forward men kan spela fan allting, han är ett unikum den där och gör alltid bra ifrån sig. Så det finns alternativ, men då tappar man bredd på forwardssidan vilket man också behöver.

Men det är främst en back du är ute och söker?
– Vi söker en center, en winge och en back. Om jag skulle få önska skulle jag vilja ha det. Men det är väl framförallt på backsidan som vi har mest behov.

– Det är så att det är jättemånga som jagar alla möjliga typer av spelare, det känns som att det är jättespelarbrist hela vägen från SHL, via allsvenskan och ner i Hockeyettan. Det finns inte jättemycket ute på marknaden, men vi har ingen panik. Vi har en bra trupp tycker vi i grunden.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare