Tränaren har övergett laget – smet under helgen

 Tränaren har övergett laget – smet under helgen

Foto: Skärmdump

 

I förra veckan stod huvudtränaren i båset precis som vanligt, men Geoff Walker valde att nappa på ett erbjudande från hemlandet och lämnade under helgen Vännäs utan att vare sig ta avsked av laget eller förhandla med klubben.
– Han har inte kommit överens om att bryta avtalet, säger Vännäs General manager Johan Örnberg till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Inför säsongen valde Vännäs att satsa på den kanadensiska tränaren Geoff Walker som kom in som ett framtidsnamn med uppdraget att utveckla föreningens unga spelare. Under inledningen av säsongen har man också varit nöjda med det arbete han gjort.

Men nu har den 34-årige kanadensaren hals över huvud valt att lämna klubben och Sverige.

– Han har stuckit till Kanada, suckar Vännäs General manager Johan Örnberg.

– Han nämnde det förra tisdagen till mig att en klubb hade hört av sig från en juniorliga i Kanada, men att det inte var så intressant för det var mycket sämre nivå än Hockeyettan. När jag vaknade på fredagen hade jag ett meddelande att han hade tagit ett beslut att han skulle sticka och då visste jag inte när. Jag skrev tillbaka till honom och han läste inte det meddelandet förrän vi började efterlysa honom på söndagen och då fick vi bekräftat att han stuckit till Kanada. Troligtvis stack han väldigt tidigt fredag morgon.

Under gårdagen presenterade The Kam River Fighting Walleye i den kanadensiska juniorligan SIJHL Walker som sin nya tränare.

– Vi har ett aktivt egalt avtal med honom fortfarande som vi anser gäller. Han har inte kommit överens om att bryta avtalet, säger Örnberg.

Vad händer nu?
– Jag hoppas få en god dialog med den nya klubben om att helt enkelt lösa honom från avtalet och vi måste hitta en ny tränare, vi vill så klart inte ha tillbaka honom.

 

Tränarjakten är igång
Att från en dag till en annan plötsligt stå utan huvudtränare satte förstås Vännäs, som ligger åtta i Hockeyettan norra med elva inspelade poäng, i en ganska jobbig situation. Nu letar föreningen efter en ny huvudtränare.

– På fredagen när vi började höra rykten att han hade stuckit, då var det så klart tufft, men sen på söndagen när det blev bekräftat att han hade stuckit då blev man lösningsorienterad, så vi har en interimlösning på plats från och med idag. Mathias Bergsdorf gör uppdraget vecka till vecka och håller ihop det. Sen har jag påbörjat dialog med tränare för att hitta en permanent lösning resten av säsongen.

Har du något spår som är hett redan?
– Ja det har jag, det vill jag säga. Vi får förhoppningsvis besked inom några dagar.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare