Kanadensaren har lämnat truppen – ”räckte inte till”

 Kanadensaren har lämnat truppen – ”räckte inte till”

Foto: Skärmdump

 

Inför säsongen plockade klubben in tre nordamerikanska anfallare i truppen. Än så länge har ingen av dem levererat i poängprotokollet för Vallentuna och Dustin Cordeiro lämnade laget i veckan som gick.
– Han räckte inte riktigt till, säger sportchefen Patrik Stolt till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Ifjol gjorde 27-årige Dustin Cordeiro 55 poäng (29+26) på 34 matcher för Söderhamn/Ljusne i division 2, men i Hockeyettan östra har inte fått till det alls. På sex matcher lyckades han bara producera en assistpoäng och sina sista matcher stod han helt utanför laget.

Nu har han lämnat Vallentuna och åkt hem till Kanada.

– Det är en jättebra person, men han räckte inte riktigt till, så kan man sammanfatta det. I division 2 när han får några sekunder extra på sig, då funkar han jättebra, men jag tror inte han var riktigt förberedd på att det skulle se ut som det gjorde, konstaterar Vallentunas sportchef Patrik Stolt.

– Han har fantastiska speltekniska kvaliteter, men det räckte inte riktigt, och så har han haft en skada som hämmat honom lite, med en halvbra högerljumske som inte riktigt är med honom.

 

Tålamod med importerna
Tillsammans med Cordeiro värvades också kanadensaren William Venne (1+2 på tio matcher) och amerikanen Matt Gould (noll poäng på elva matcher) till Vallentuna inför säsongen. Ingen av dem har heller riktigt tagit Hockeyettan med storm så här långt.

Hur långt är tålamodet med de andra importerna?
– Där har vi tålamod, absolut. Där ser vi nu att William har gjort några riktigt bra matcher på slutet och i Huddinge-matchen var han matchens bästa spelare. Poängmässigt tror vi att det kommer att släppa för honom. Han skapade tre, fyra riktigt vassa chanser i Huddinge-matchen.

– När det gäller Matt så har han en roll i vår fjärdeline nu, där är han en gnuggare. Han är inte värvad för att vara en direkt målskytt, även om han gjorde lite drygt en poäng per match i Finland (i tredjeligan Suomi-sarja /förf.anm), det är hans spelsätt som vi tycker är bra just i den där rollen som han har i vår fjärdeline.

Så det är ingen panik att det står noll poäng i kolumnen?
– Nej, det är ingen panik, det är det absolut inte. Det tycker vi inte.

Inför återstarten har Vallentuna häng på en Allettan-plats och har allt som allt gjort en riktigt bra grundserie så här långt. Dessutom ser det ut som att det kan vara förstärkning på ingång. Klubben jagar förstärkning på forwardssidan och har en spelare på kroken.

– Han ska skriva på papperet bara, det är den lilla detaljen, säger Stolt.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare