Vägrar stänga dörren – ”en sådan kille kan man inte tacka nej till”

 Vägrar stänga dörren – ”en sådan kille kan man inte tacka nej till”

Foto: Skärmdump

 

Laget nederlagstippades kraftigt inför säsongsstarten, men har öppnat med tre raka segrar och chockat hela Hockeyettan södra. Samtidigt är sportchefen, tillika klubbens ordförande, Niklas Söderström helt på det klara med att Halmstad-truppen är tunn och måste förstärkas.
– Vi måste hylla dem som är på plats, men vi tittar efter förstärkningar, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Halmstad Hammers säsongsinledning där laget radat upp tre raka segrar och tronar i toppen av Hockeyettan södra har inte gått någon förbi. Det är en succé, men framgången blir svår att upprätthålla om man inte redan nu ser om sitt hus och förstärker truppen.

Det är starke mannen Söderström medveten om även om han gärna vill hylla spelarna som är på plats och räknar upp ett helt koppel av namn.

– De som är på plats gör det jättebra. Vi har fått en bra utveckling på flera av killarna. Det är jättekul med den här starten.

Men backsidan är tunn…
– Ja, visst är den det, det är inget att hymla om. Vi måste hylla dem som är på plats, men vi tittar efter förstärkningar. Men det är inte jättemycket som finns på marknaden heller.

 

Väntar så länge det går på spetsbacken
Inför säsongen hoppades Halmstad-lägret länge och väl på att den rutinerade pjäsen Alexander Edström som var oerhört viktig för laget ifjol skulle kunna komma till spel, men fick en kalldusch när han tvingades till operation. Dörren är dock inte helt stängd för spetsbacken.

– Han trodde väl själv att han skulle få ett positivt besked och hoppades hela vägen in i slutet, men tyvärr blev det ett negativt besked. Det var ett väldigt hårt slag för oss, konstaterar Niklas Söderström.

– Vi hoppas absolut på att han ska kunna vara med här vid jul. Vi har inte kastat in handduken och han har inte kastat in handduken, han ska försöka en lite enklare operation först och främst och då ska han förhoppningsvis kunna vara tillbaka här och träna i december, men det vet man ju inte. Det kanske inte räcker med den, men vi hoppas och tror, han var ju fantastisk för oss ifjol och det är ingen back man bara ersätter så där.

Hur länge kan ni hålla en plats i truppen öppen för honom?
– Han bor ju här i stan, så om han vill och även om vi tar in någon back så får vi bara hitta en lösning, för en sådan kille kan man inte tacka nej till. Då blir det på kortare sikt med och han vet ju var klubben står, vi har en ganska bra relation. Han vill hjälpa till om han blir frisk.

 

Muntligt överens med forward
I övrigt verkar det bara vara pappersexercis kvar för att det ska bli helt klart med den kanadensiske forwarden Tommy Lee (vars intåg i Halmstad vi berättade om i förra veckans poddavsnitt).

– Han har varit här och tränat lite grann och jag tycker han ser intressant ut, det finns mycket hockey i honom. Vi hoppas att han ska kunna vara klar inom en snar framtid. Det är papperen, arbetstillstånd och alltihop. Vi är muntligt överens, men i hockeyvärlden ska man aldrig ropa hej förrän allting är på plats. Men han vill hit och vi vill ha hit honom så det är inga konstigheter, säger Söderström.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare