Dystra beskedet – kaptenen tvingas avsluta karriären

 Dystra beskedet – kaptenen tvingas avsluta karriären

 

Han var tilltänkt som lagkapten och en av de riktiga nyckelpjäserna i lagbygget inför kommande säsong, men nu tvingas backen istället avsluta karriären.

Försvararen Simon Ericsson missade hela fjolårssäsongen på grund av skada, men skulle revanschera sig i Tyringe kommande vinter. En ny skada i en av träningsmatcherna sätter dock stopp för det och han tvingas avsluta karriären istället.

– Det här beskedet hade jag gärna väntat med ett par år. Men skador tillhör tyvärr världens roligaste sport. 7 frakturer, runt 100 stygn och nu en 6:e operation senare är det dags för mig att hänga upp skridskorna. Det känns tungt att inte få att inte få bestämma själv när man ska lägga av. Men samtidigt, när jag blickar tillbaka, känner jag en enorm tacksamhet och glädje över hur mycket roligt jag fått vara med om tack vare hockeyn, säger han på klubbens officiella sajt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare