Gör klart med kanadensisk tränare

 Gör klart med kanadensisk tränare

 

Som spelare gjorde han ett flertal säsonger i AHL och hade även några stopp i Italien och England. Nu tar den nya karriären som tränare Geoff Walker till Sverige.

Den 34-årige kanadensaren tar över som tränare i Vännäs kommande säsong.

– Det känns oerhört bra att vi lyckats komma överens med Geoff, jag och Jonas Norman satte i ett tidigt skede en tydlig kravbild både vad gäller hur tränaren ska vara spelmässigt men även vilka värderingar hen ska besitta. Under processens gång där jag intervjuat flertalet tränare känns detta helt rätt, Geoff är en person med väldigt fina värderingar och som förespråkar samma ishockey som vi i Vännäs vill spela. Vi vill utveckla spelare och ledare och med Geoffs gedigna spelarkarriär och senaste åren som tränare har han alla verktyg som behövs för att ta spelarna och laget till en ny nivå. Geoff är ambitiös och ser Vännäs som en språngbräda och väljer han att stanna i Sverige skulle jag bli förvånad om han inte står i ett SHL-bås inom några år, säger general manager Johan Örnberg på Vännäs hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare