Lämnar norrserien efter poängstarka säsongen

 Lämnar norrserien efter poängstarka säsongen

 

Trots att laget som helhet gick riktigt dåligt gjorde forwarden en poängstark säsong för egen del. Nu väljer han efter många år i den norra Hockeyettan att röra sig söderut.

Forwarden Oliver Lindgren lämnar Kiruna IF och är klar för spel i Huddinge.

– Det är en spelare som hunnit samla på sig lite rutin i HockeyEttan och som nu även fått till det offensiva spelet på seniornivå. En spelare som kan bidra åt båda hållen på isen och som själv har ambitionen att se om han kan ta sista klivet via oss för att nå HockeyAllsvenskan. Det som imponerar på mig mest med hans fjolår är att 15 av 17 mål gjordes i spelet 5 mot 5, att kunna bidra offensivt i det momentet är en förmåga som ska värderas högt i dagens hockey. Det ska bli spännande att se Oliver tävla i en Huddingetröja, säger sportchefen Alexander Ytterberg på Huddinges hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare