Sportchefen manar till lugn efter spelarflykten – ”allt är helt enligt plan”

 Sportchefen manar till lugn efter spelarflykten  – ”allt är helt enligt plan”

 

Spetsspelare efter spetsspelare har lämnat föreningen sedan säsongsslutet och supportrarna har börjat bli oroliga kring vad som egentligen händer med lagbygget. Men sportchefen manar till lugn.
– Det hör av sig lite oroliga supportrar och frågar vad som händer, men jag vill tro att jag har läget under kontroll, säger Mariestads sportsligt ansvarige Carl Johansson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Tittar man i den interna poängbörsen från fjolårssäsongen och jämför den med manskapet som än så länge presenterats som klara för kommande säsong är det ingen munter läsning om man är Mariestad-supporter.

Fem spelare (Oliver Kandergård, Joonas Alanne, Albin Kedbrant, Mikael Hansson och Simon Ericsson) från topp tio i poängbörsen har redan lämnat föreningen och en sjätte, centern Philip Norberg, ryktas vara klar för spel med Karlskrona. Dessutom har förstekeepern Tobias Sandberg slutligen anammat möjligheten att spela i Hockeyallsvenskan (med Vita Hästen).

Det är begripligt att supportrarna oroar sig.

– Det hör av sig lite oroliga supportrar och frågar vad som händer, men jag vill tro att jag har läget under kontroll, säger sportchefen Carl Johansson.

Har ni haft fler tunga spelartapp än ni hade förväntat er?
– Nej faktiskt inte, det låter lite skumt men allt är helt enligt plan. De som har försvunnit har jag vetat att de skulle försvinna, även om det var från min sida. Det har jag vetat sedan april. Att de försvinner, eller de ska inte vara kvar. Det är så varje år att några stycken försvinner som man hade velat ha kvar.

Samtidigt är det spelare som rör sig i sidled, till Nybro och Karlskrona…
– Sidled och sidled, hockeyn går ju lite mer dit att vissa klubbar har ganska säkert betydligt mycket mer krut att jobba med än vad vi har här i Mariestad. Även om vi absolut inte sitter dåligt till….

 

Fyra anfallare till ska in
Sportchefen beskriver sin plan kring lagbygget under silly season:

– Min största prioritet efter säsongen, det var att behålla Tobias Aronsson och Jesper Lindén och det har vi lyckats med. Samtidigt, de som har försvunnit, de har varit här ett år. Det är inga härförare på det sättet, som när en sån som Filip Thörnqvist slutade. Det blir inte samma effekt, att det blir skakigt, vad ska vi göra nu? Sen är det tråkigt att vi tappar vissa spelare. Som Oliver Kandergård som är en jävla bra kille. Men jag är övertygad om att jag kan hitta en snubbe som gör 45 poäng, jag kanske tappar tio poäng på just den positionen, men det får jag ta igen någon annanstans.

På pluskontot kan Mariestad bland annat ståta med värvningarna av den unge talangen Oscar Tellström och profilen Anton Blomberg.

– Tellström är jag riktigt nöjd med, det tror jag att folk kommer ångra att de inte var lika snabba på bollen. Vi har kollat på honom och alla de referenserna vi pratat med, det känns jättebra.

– Blomberg, kan vi sätta honom i rätt miljö och få det här att han kommer in i den här Mariestad Bois-andan, då kan det bli hur jävla bra som helst. Då kan det bli bättre division ett-resultat än vad vi har sett tidigare på honom.

Men lagbygget är naturligtvis långt ifrån klart.

– Jag har några fler namn på gång, jag ska in med två centrar och två forwards till i det här bygget.

Supportrarna spekulerar i att det måste finnas pengar kvar i påsen, gör det, det?
– Jag har inga kommentarer kring det faktiskt, utan jag har min styrelse och vad jag har för pengapung att förhålla mig till utifrån det. Vad som finns kvar i den bössan, det får årsmötet styra på måndag.

 

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare