Skriver kontrakt med back från egna leden

 Skriver kontrakt med back från egna leden

 

Backen har inte hunnit fylla mer än 18 år, men testades frekvent i Hockeyettan redan säsongen som gick. Nu skriver han nytt kontrakt med moderklubben.

Det kommer att bli spel i KRIFs a-lag kommande säsong för den unge försvararen Lucas Folkesson.

– Lucas har under två års tid varit med oss i A-laget och den gångna säsongen varit en del i träningsgruppen med ganska många inhopp i matcherna. Han har under året spelat extremt mycket matcher med oss, J20-laget och med Sölvesborg i Hockeytvåan, vilket gjort att han tagit steg i sitt spel. Lucas har ett år kvar som junior och kommer fortsätta utvecklas i våran miljö. Han har varit med redan, och nu med detta kontrakt får han i lugn och ro komma in i seniorvärlden, säger sportchefen och tränaren Emil Ivansson på KRIFs hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare