Plockar tillbaka backen från konkurrenten

 Plockar tillbaka backen från konkurrenten

 

Han har spenderat de senaste säsongerna i rivalens juniorverksamhet, men nu återvänder den 19-årige backen till moderklubben.

Efter att ha fått sin utbildning i Karlskronas organisation återvänder backen Herman Håkansson till KRIF inför kommande säsong.

– Först och främst är det väldigt kul att kunna knyta upp ännu en egen produkt. Herman har varit i KHK:s organisation sedan U16 och där har han fått stora utmaningar under sin juniortid och han har utvecklats mycket där genom åren. Denna säsongen har han varit med KHK:s A-lag under slutdelen och gjort det bra. Herman har såklart en fortsatt resa att göra för att komma in i seniorvärlden på riktigt, dock så är jag övertygad att med detta 2-årskontrakt så kommer hans utveckling att fortsätta. Han har ett driv och en vilja som gör honom gott. Han är en defensiv back som spelar rejält både med och utan puck, säger tränaren och sportchefen Emil Ivansson på KRIFs hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare