Landslagsmeriterad back gör klart för spel i ettan

 Landslagsmeriterad back gör klart för spel i ettan

 

Han kommer närmast från spel i J20 Nationell, men har trots sin ungdom en meritlista som innefattar landslagsspel då han varit flitigt representerade i junior- och ungdomslandslag. Nu blir det spel i Hockeyettan.

HC Dalen kontrakterar backen Anton Johannesson som närmast kommer från HV71 J20.

– Anton gick högt i draften med drabbades tyvärr av en skada som höll honom borta från spel en längre tid efteråt. Han har under säsongen i HV71 J20 kämpat sig tillbaka och gjort det extremt bra. Det känns såklart enormt kul att ha knutit till sig en spelare som på förhand är en av hockeyettans absolut bästa backar samtidigt så visar detta att vi ger en väldigt bra utbildning till spelarna, säger tränaren och sportchefen Per Gustafsson på Dalens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare