Serien spetsas men målbilden kvarstår – ”vi måste tro på vårat koncept”

 Serien spetsas men målbilden kvarstår – ”vi måste tro på vårat koncept”

 

Den stora derbyrivalen har tvingats lämna ligan och två synnerligen potenta motståndare tillkommer i serien till nästa säsong. Men Lindlöven vägrar sänka blicken och ambitionsnivån.
– Målet är alltid Allettan, har man någon annan ambition behöver man inte hålla på med den här skiten, säger sportchefen Tomas Östlund till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Lindlöven är jokern som under många säsonger siktat mot Allettan, men de två senaste säsongerna fallit på målsnöret och tvingats till vårseriespel. Kommande höst spetsas den västra serien med ytterligare två Allettan-kandidater då Tranås och HC Dalen flyttas över från söderserien. Men det avskräcker inte Lindesbergs-klubben. Satsningen ska fortsätta.

– Det betyder att serien blir ännu lite spetsigare. Jag tycker att det var en bra serie i år, det är klart att Kumla sladdade ganska kraftigt och det har de ju gjort under flera, flera år. Tranås och Dalen tror jag inte kommer att sladda, utan det är lag med höga ambitioner. Jag tror att västra serien blir väldigt sevärd, konstaterar Lindlövens sportchef Tomas Östlund.

Behöver ni lägga om sättet att satsa för att stå er i den tuffare konkurrensen?
– Vi får rätta mun efter matsäck, det finns inget annat att göra. Vi har jobbat så i många år och nu har vi missat Allettan två år i rad, det är jättetråkigt, men vi tycker själva att det finns anledningar. Jag tror att vi hade varit i Allettan om vi inte hade fått de här olyckliga skadorna som vi har fått under två år.

– Jag vill och vi vill fortfarande satsa på unga spelare som vill framåt. Vi har inte ekonomin att köpa in färdiga spelare. Vi kan inte köpa Henrik Marklund i Östersund och vi kan inte köpa Joonas Alanne i Mariestad, det finns inte, så vi måste tro på vårat koncept och göra det lite bättre, det är så verkligheten är. Börjar man sväva ut då sätter man föreningen på kant och det är klart att vi och jag skulle vilja ha lite mer pengar att röra oss med, men vi tycker fortfarande att vi har jävligt bra daglig verksamhet och i år hade vi ett jättebra lag. Det visade vi efter jul i vårserien.

 

Letar poängmakare
Samtidigt som HC Dalen och Tranås kommer till har Lindlövens stora derbyrival Kumla lämnat ligan och degraderats till division 2. Men Östlund tror inte det ska behöva ha så stor påverkan för hans gäng.

– Det är ett ganska laddat derby som vi går miste om tyvärr. Det är klart att det blir annat, men som jag ser det blir Hockeyettan bättre varje år och nu får vi en saftig serie att bita tag i. Det tror jag bara är bra för både vår förening och för spelarna att ha matcher som det gäller att vara fullt förberedd på varje match. Går du tillbaka fyra, fem år så har det ju varit ett par lag som man alltid vetat att går du in med en lagom inställning så vinner du, men de matcherna finns inte längre, vilket ju är bra.

Sportchefen var nöjd med truppen säsongen som gick, men ser också utrymme för förbättringar.

– Vi har spelare klara, vi har utvärderat laget och är nöjda med truppen vi hade. Sen måste det tillföras lite spetskompetens med spelare som gör lite poäng. Det här året var första året på väldigt länge som vi var utan Max Lalander och Alexander Kovalonok. Där har du spelare som man vet kan avgöra vilken match som helst. Nu hade vi yngre spelare som skulle axla det och jag tycker att de gjorde det bra, men alla lag behöver någon som man vet att det är sällan de går poänglösa av plan.

Under säsongen som gick drabbades Lindlöven dessutom av några tunga spelartapp när exempelvis Maksims Semjonovs och Joshua Karlsson värvades av AIK. Det är verkligheten för en liten klubb i Hockeyettan.

– Vi har inte den ekonomin, så vi måste skriva klausuler med vissa spelare. Jag ska försöka dra ner på det så mycket jag bara kan och det är klart att det sårar oss. Joshua var extremt viktig för oss och Maksims var extremt viktig för oss. Det är klart att sådant sårar oss, men det ger också ringar på vattnet så som vi vill bygga laget. Det är många spelare som vill komma hit för att de ser att det finns en väg.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare