Inte längre en ändstation – ”Jag jämförde oss med Leksand”

 Inte längre en ändstation – ”Jag jämförde oss med Leksand”

 

Kvalserien avslutades på värsta möjliga sätt när Hudiksvall snubblade på mållinjen och missade ett avancemang till Hockeyallsvenskan med en hårsmån. Men en sak är säker, klubben kommer trots att flera spelare lämnar inte vika en tum i den satsning som fortsätter för att ta klivet upp.
– Vi kommer köra på exakt samma koncept, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Hudiksvall gjorde en rakt igenom väldigt stark säsong och har givetvis varit under luppen för de allsvenska föreningarna. Nyckelspelare kommer lämna truppen för att testa vingarna i den högre serien, men sportchefen Lars Lövblom välkomnar att det blir så.

– Vi vet definitivt att några lämnar oss, men det får de klubbarna gå ut med, det får man ha respekt för. Jag räknar med att tre, fyra stycken lämnar oss, säger han.

– Jag kände faktiskt att för fem, sex år sedan var vi en ändhållplats. Jag jämförde oss med Leksand, folk avslutade sina karriärer här och jag tycker inte att det är så något mer. Jag är glad för att vi har haft två, tre spelare varje år som tagit steget till allsvenskan.

 

Håller fast vid linjen
Den utveckling som sportchefen beskriver ska fortsätta även kommande säsong. Sådan är i alla fall planen. Hudiksvall må ha missat ett avancemang på mållinjen, men kommer jobba vidare enligt plan med tränaren Dennis Hall vid rodret.

– Vi satt Dennis och jag i januari och la upp visioner för det här. Hur det skulle på ett ungefär se ut och vi var ju där. Vi har gjort vår bästa säsong hittills och vi känner spelmässigt där vi sa från början att vi skulle flytta fram 20 meter i banan och bli mer fysiska, jag tycker att vi är där. Jag tycker också att vi har fått mer publik på matcherna och bättre respons i samhället. Många profilerar sig med spelarna. Det är många av de här faktorerna som jag tycker är otroligt viktigt, förutom backchecka, forechecka och allting annat så är det viktigt att Hudiksvalls-borna kan identifiera sig med spelarna.

– Vi ska framförallt ta med oss det som har varit bra, för det ska vi fortsätta bygga på och sen försöka skruva på de saker vi kan skruva på.

Har du något konkret redan nu som du känner att ni vill förändra?
– Nej inte förändra, vi kommer köra på exakt samma koncept, men vi kommer att skruva på vissa saker och där är vi inte helt framme än. Men vi tycker att den resan vi har gjort hittills och det vi vill, där kommer vi att fortsätta på allting.

Truppmässigt kommer som sagt några spelare ur det framgångsrika 21/22-laget lämna för större uppgifter, men förhoppningen är att behålla en stor del av laget.

– Vi hoppas och räknar med att vi ska få behålla stommen och köra vidare. Sen kommer det alltid finnas spelare som tar en resa uppåt och det tycker jag är lika roligt varje gång när jag får det meddelandet.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare