Plockar in utvecklingsbar målvakt från Hockeyallsvenskan

 Plockar in utvecklingsbar målvakt från Hockeyallsvenskan

 

Den unge keepern hade en undanskymd roll i allsvenskan säsongen som gick och spelade också en hel del J20-hockey och lånades ut för spel i Hockeyettan. Nu blir han bofast i tredjeligan kommande säsong.

Oscar Leijon lämnar Almtuna och kommer vakta kassen för Visby/Roma till hösten.

”Oscar har kontrakt med Almtuna över säsongen 22/23 men både Oscar och Almtuna ville landa i en bra utvecklingsmiljö för att Oscar skall ta ytterligare ett kliv i sin utveckling. Visby Roma har en bra historik att utveckla målvakter och vi är helt övertygade om att målvaktstränaren Thomas Bäckman tillsammans med övriga staben kommer vara till stor hjälp för Oscar i hans fortsatta utveckling. Avtalet sträcker sig över hela säsongen 22/23 och är således en ren övergång och ingen utlåning”, skriver Visby på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare