Keepern håller alla dörrar öppna – ”min agent kollar på lite lag från södra serien”

 Keepern håller alla dörrar öppna – ”min agent kollar på lite lag från södra serien”

 

Han nämns ofta i samma andetag som de främsta burväktarna i Hockeyettan, men de tre senaste säsongerna har han tvingats spela vårserie istället för i Allettan.
Nu överväger Daniel Fahlström sina alternativ inför framtiden.
– Det är väl några lag som har hört av sig, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

I tre raka säsonger har Daniel Fahlström vaktat kassen i Nyköping och gjort det med riktigt gott resultat. Men efter ännu en missad Alletta håller 26-åringen alla dörrar öppna inför kommande säsong.

– Just nu så är det helt vidöppet. Min agent har slängt ut lite krokar, han hoppas ju som vanligt på något från allsvenskan, men det är väl samma visa varje år, säger Fahlström.

– Vi för en dialog med Nyköping, men jag har ingenting på bordet från dem, de har sagt och det sa de väldigt tidigt att de ville förlänga och ha mig nästa år också, men jag har inte tagit ställning till några bud så där. Jag vet att min agent kollar på lite lag från södra serien också. Det är väl några lag som har hört av sig och bara kollat läget med mig, men inte mer än så egentligen.

 

Kan vara läge för en nytändning
De senaste säsongerna har Fahlström knappast gjort någon hemlighet av att blicken är riktad mot allsvenskan och han har haft en out-klausul i kontraktet. Han tänker sondera terrängen noga även den här gången.

– Jag brukar inte ha någon stress, man vill ju veta att allt högre upp har blivit helt låst, att det inte finns någon möjlighet längre och då kanske man landar i något annat i ettan.

– Jag känner väl också att det kan vara läge att kanske testa något nytt igen, jag är helt öppen för förslag just nu.

Inte för att du är gammal, men börjar det bli lite av ett vägskäl snart, den civila karriären kontra att satsa på hockeyn?
– Så är det ju, jag har ju fast jobb här och vi har kollat på bostad och så där i Nyköping, men jag känner väl fortfarande att jag inte har gett upp hockeyn på något sätt. Målvakter brukar väl ha lite längre karriärstid. Men det kan absolut vara läge att kolla någonstans efter lite nytändning också, jag är helt öppen för förslag från alla håll och jag för fortfarande en dialog med Nyköping. Inget är bestämt.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare