Antar utmaningen att ratta rivalen – ”jag är hockeytränare, inte trollkarl”

 Antar utmaningen att ratta rivalen – ”jag är hockeytränare, inte trollkarl”

 

Efter åtta säsonger med andra uppdrag återvänder den rutinerade tränaren Staffan Lundh till Skaraborgshockeyn – men inte till moderklubben Mariestad, utan till värsta rivalen Skövde.
– Det är ett spännande projekt som triggar mig, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Sedan han lämnade Mariestad efter säsongen 13/14 har 59-åringen varit J20-tränare i Färjestad, rattat BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan och kommer närmast från en säsong som huvudtränare i Vimmerby.

Nu blir nästa utmaning tre år i moderklubbens stora rival Skövde IK.

– Det finns en potential i Skövde och staden Skövde med anläggningar runt omkring och all den där biten. Det är väl det som gör att det finns en möjlighet att göra något av det så småningom, konstaterar han lite försiktigt.

Är det en sportsligt kittlande utmaning att ta över ett lag som stått och stampat ganska länge?
– Ja det är klart, om man skulle prata aktier så finns det väl ett kapital som skulle kunna höjas, det är väl lite åt det hållet.

Du har skrivit på för tre år, finns det en plan att bygga långsiktigt?
– Det är väl klart att det ger en annan möjlighet att göra det, så det är klart att det finns det. Sen tar det tid att förändra saker och ting, så det är väl bra att få göra det över lite längre tid. Jag brukar säga att jag är hockeytränare och inte trollkarl. Oftast är det väl jobb över tid som gör saker och ting.

Har ni pratat målbild?
– Nej, inte så tydligt, utan det är sånt vi får sätta. Sen finns det väl en ambition att bli bättre, det kan vi väl tillstå, men att vi har satt någon målbild det har vi inte på det viset utan det är väl någonting vi får jobba fram lite mer tydligt framöver.

 

Tar över rivalen
Men dags att sluta navigera runt elefanten i rummet. Mariestad och Skövde är några av Hockeyettans allra största rivaler och att en tränare med tydlig koppling till Mariestad tar över på tränarbänken i Skövde är givetvis inte helt okontroversiellt.

Men Staffan Lundh tar det med ro.

– Det är väl andra som tycker att det är känsligt i så fall kanske. Så länge jag har varit med har jag haft både spelare och tränare från Skövde när jag varit i Mariestad tidigare och det är väl någon före mig som varit tränare från Mariestad i Skövde. Det är väl klart att det finns alltid någon som tycker om de sakerna och det är väl fritt att tycka om det. Men nu fick jag frågan från Skövde som jag tycker passar bra in i mitt liv, så då blev det så.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare