Värvar Boden-flopp och landslagsman

 Värvar Boden-flopp och landslagsman

 

Laget har varit ojämnt under Allettan, men har en hög högstanivå och väljer nu att förstärka för att kunna gå långt under våren.

Kalmar HC plockar in den finske målvakten Antti Karjalainen som floppat i Boden under säsongen och den polske landslagsbacken Oskar Jaskiewicz.

– Vi har hela tiden haft ambitionen och planen att säsongen ska bli lång, därav har vi nu stärkt upp i två lagdelar med en målvakt och en back. Backsidan har varit tunn sen Lucas Frank valde att lämna och beslutet var enkelt att då plocka in den polska landslagsbacken Oskar Jaskiewicz där vi får en rörlig tvåvägsback med rutin från bla spel i landslag. Av erfarenhet vet vi att skador kommer och för att säkra upp ytterligare så har vi valt att även signa målvakten Antti Karjalainen för att skapa en tydlig konkurrenssituation för Hugo och Jonathan. I Antti får vi en snabb målvakt med bra händer som dessutom har ett gediget CV och som är villig att ta kampen om speltid, säger sportchefen Daniel Stolt på Kalmars hemsida. 

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare