Stjärnorna stack – får förlita sig på bredden

 Stjärnorna stack – får förlita sig på bredden

 

Tre tilltänkta spetsspelare har på kort tid av olika anledningar lämnat laget. Nu tvingas topplaget i vårserien, Wings, förlita sig på bredden.
– Jag tycker att vi sitter i en bra sits ändå, även om det är klart att man önskar att det inte hade blivit så här, säger tränaren David Lundmark till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Wings har öppnat den norra vårserien starkt och toppar tabellen efter åtta spelade matcher. Men allt är inte frid och fröjd. Den senaste tiden har det varit lite rörigt kring truppen när tre spetsspelare valt att lämna.

Rasmus Hedin tog chansen i Hockeyallsvenskan med Almtuna och tvillingarna Linus och Pontus Wernerson Libäck valde att avvika för att istället hoppa på spel i Finland.

– Det har varit lite sårbart här på slutet. Det är klart att nu har vi haft en bred trupp från början som tur är, men det är klart det är kännbart när Hedin gick till Almtuna och tvillingarna drar till Finland, konstaterar tränaren David Lundmark.

– Att Rasmus går till Almtuna, den dialogen har jag haft ganska länge med dem så det visste jag att det var på gång. Jag har så bra samarbete med Björn (Danielsson, sportchef i Almtuna /förf.anm) och gänget så jag vet ju hur de resonerar och tänker, så det var ingen större chock.

Med de 30-åriga tvillingarna Wernerson Libäck blev det dock lite mer strul när det som en blixt från klar himmel plötsligt stod klart att de hade för avsikt att lämna för spel i finska Mestis-laget IPK.

– Vallentuna hemma, det var en lördag, matchen är väl klar vid kvart över sex och vid halv åtta ringer de vår ordförande och säger att de sitter på ett hotellrum på Arlanda och vill bryta kontrakten.

Efter en tids palaver landade situationen i att den finska föreningen köpte loss anfallarna och Wings står där med tre man kort.

 

Ser sig om inför deadline
Huruvida laget kommer att förstärka inför den stundande deadlinen återstår att se, men det står klart att man plötsligt blivit betydligt mer skadekänsliga.

– Det är klart att vi är ute och tittar lite, sen har vi inte den paniken att vi måste ta in något bara för att. Då får vi lösa det med att fylla på lite underifrån i så fall. Men det är klart att vi vill helst ha in en eller två gubbar till bara för att öka konkurrensen igen, konstaterar Lundmark.

– Vi har så pass bra och rätt många poängspelare så bredden kommer vi långt på, det kan jag säga. Det handlar först och främst om att bredda för att säkra upp egentligen. Om den spelaren kan vara en poängspelare så tar vi ju det alla dagar i veckan, men det är ju tyvärr så att alla är ute och letar.

På papperet ser det ut som att det skulle kunna skaka om ordentligt, ni är ett topplag och så lämnar tre toppspelare…
– Ja, det är klart att hade vi inte haft en så bra daglig verksamhet hade det varit värre. Sen har vi jobbat stenhårt med gruppen från egentligen augusti och framåt hela tiden och det hjälper jättemycket nu märker man.

Är det lärdomar från fjolåret när ni hamnade i negativt kval?
– Ja, mycket är det. Sen har vi inte lånat in en spelare i år än till exempel. Vi har ingen ruljans över huvud taget så gruppen känner sig trygg med att det här är gruppen. Sen är det klart att det kan hända grejer sista två veckorna, men det är också mer naturligt när vi har tappat spelare. Då måste vi fylla på om det går.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare