Vill bredda med forward inför deadline – ”kommer inte bara ta in någon random Mestis-finne”

 Vill bredda med forward inför deadline – ”kommer inte bara ta in någon random Mestis-finne”

 

Drygt två veckor återstår till transferdeadline och rent sportsligt har laget hittat formen i Allettan. Men trots många som producerar och ett på många positioner stjärnstarkt lag är dörren för värvningar inte stängd.
– Vi ska ha in en forward till, det måste vi ha, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Laget leder den erkänt starka södra Allettan och har två spelare (Henrik Rommel och Carl Wassenius) på topp fem i seriens poängliga. Men Väsby sitter inte lugnt inför deadline.

– Vi är nöjda, men ska ha in en forward till, det måste vi ha in för vi är bara 13 nu och vi ska ha 14, säger sportchefen Tom Tärnström.

Vad det blir för typ av förstärkning kommer dock styras av (den tunna) marknaden.

– Vi sitter väl och kollar runt lite vad som finns, men jag kommer inte bara rycka vad som helst. Vi får väl se lite vad det blir, om det är någon som går in och breddar ut eller om det är någon spets. Vi är öppna för det mesta, men kommer inte bara ta in någon random Mestis-finne, utan då ska det vara någon som vi vet gör oss mycket bättre.

David Karlström försvann ju nyligen och han var inne och spelade på 12 forwards. Han spelade inget powerplay och var i en tredjeline. Egentligen är det något sådant som vi rakt av ska ersätta.

 

Snarare problem på backsidan
Nämnde Karlström valde nyligen att avbryta sin lånesejour i klubben för att han inte var nöjd med speltiden och tidigare under säsongen har även Rasmus Järvelin och Charles Eklund försvunnit till andra klubbar. Å andra sidan har spelare som Lucas Feuk och Vladimir Chetverikov anslutit till forwardssidan, men sportchef Tärnström tycker inte att det varit större ruljans än vanligt.

– Jag vet inte, det är väl det här klassiska, jag tror inte att det går någon säsong utan att det är spelare som är missnöjda med roller och så där, så är det väl alltid. Man tror att det ska gå lätt och så kommer det en liten motgång att man inte hamnar där man hade tänkt och så vill man titta åt annat håll, det är så det är.

Idag sitter Väsby med en synnerligen imponerande backsida, men det är snarare där sportchefen upplevt att det funnits behov under säsongens gång.

– Det som vi har haft stora problem med i år är backsidan, inte sett till hur de har spelat utan att vi släppte Alexis Binner tidigt. Han spelade bara ett par matcher och där var tanken att ersätta honom direkt, för så har det alltid gått att göra tidigare år. Men vi ersatte honom med Tim Welin för en vecka eller två sedan, det har inte funnits något som jag har känt det här kan vi ersätta Binner med. Så det är väl där vi har haft mest, vi måste ha in en back till och det har vi ju fått nu.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare