Jakten går efter en back – ” har några spår ute”

 Jakten går efter en back – ” har några spår ute”

Lars ”Lillis” Lövblom, sportchef i Hudiksvall. Foto: Skärmdump

 

Laget firade lördag genom att totalkvadda Boden med 11-1, har vunnit tolv raka matcher och är överlägsen serieledare i den norra Allettan. Men sitter lugnt i båten? Glöm det.
I Hudiksvall går jakten efter en back.
– Vi har börjat sondera terrängen, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Inget verkar kunna stoppa Hudiksvall i Allettan, men siktet är inställt på en lång säsong och därför kommer klubben att agera inför transferdeadline den 15 februari. Troligtvis kommer man registrera en tredjemålvakt och kratta för att kunna plocka in juniorer från något lag i J20 Nationell vid behov. Men framförallt är siktet inställt på att plocka in en back.

– Prioriteringen är en back, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.

– Vi är kort på backarna för Algot Landin kommer inte spela något mer i år, hans knäskada är tuff så honom får vi räkna bort.

Sett till numerären ser det ändå ganska bra ut. Isac Ollas Mattsson gjorde comeback efter en längre tids skada i 11-1-slakten av Boden och Hudiksvall har ett koppel av kvalitetsbackar. Men sportchef Lövblom vill ta det säkra före det osäkra.

– Vi är sju backar nu, så alla är spelbara. Vi har haft ganska tufft på backsidan under egentligen hela Allettan. Marcus Lindeborg har spelat back så vi har gått tunt på backsidan hela tiden. Vi hade en förhoppning att Algot skulle vara tillbaka också, men tyvärr blir det inte så och vi har börjat leta.

 

Vill inte ha in ett lån
Sportchefen utvecklar resonemanget kring att plocka in ytterligare en stark back trots att sju seniorförsvarare är i speldugligt skick.

– Nu har vi kunnat hantera det bra ändå i och med att vi haft forwards som kan spela back, så vi har alltid kunnat spela på sex om man säger så. Men vi vet att det kommer krävas folk, framförallt med sjukdomar och så. Vi hoppas kunna få in en back till här, vi jobbar på det i alla fall.

Ni är inte direkt ensamma om det behovet…
– Nej det är vi inte, vi är inte ensamma någonstans. Vi har börjat sondera terrängen, har några spår ute så vi får väl titta efter helgen och nästa vecka så får vi se var det tar vägen.

Siktar ni på att ha en egen back eller kan ni tänka er att det blir ett lån?
– Nej, vi kommer inte att sätta oss i en lånesituation så att någon annan klubb kan ta tillbaka spelaren, det har jag bestämt att det vill vi hålla oss ifrån.

– Sen kan man ju hamna i ett läge den 13e att man står där utan, så man ska aldrig säga aldrig, men vår målsättning är att inte ha en lånespelare.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare