Boden får rätt igen – slipper vara med i ligaorganisationen

 Boden får rätt igen – slipper vara med i ligaorganisationen

 

Striden mellan Boden, svenska ishockeyförbundet och Hockeyettan fortsätter att rasa, nu får klubben återigen rätt av Riksidrottsnämnden.

Nämnden har återigen tagit upp frågan kring huruvida det är tillåtet att tvinga en klubb att vara medlem i en ligaorganisation och ännu en gång slagit fast att Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser inte är förenliga med Riksidrottsförbundets stadgar och Europakonvensionen. Därmed beviljas Boden dispens från att vara med i Hockeyettan.

”RIN har därför undanröjt Svenska Ishockeyförbundets beslut om att avslå Bodens Hockeyförenings ansökan om dispens och återförvisat ärendet till Svenska Ishockeyförbundet för erforderliga åtgärder, vilket innebär att Svenska Ishockeyförbundet måste revidera aktuella tävlingsbestämmelser. Till dess Svenska Ishockeyförbundet ändrat bestämmelserna beviljas Bodens Hockeyförening dispens från kravet att tillhöra ligaorganisationen Hockeyettan”, skriver nämnden i ett pressmeddelande.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare