Sportchefen efter kaptenens avsked – ”inget fan av när man lämnar mitt i säsong”

 Sportchefen efter kaptenens avsked – ”inget fan av när man lämnar mitt i säsong”

 

Hastigt och mindre lustigt valde kaptenen, förstakedjans viktige center, tillika egne produkten, André Astley Rydberg att lämna för spel i Hockeyallsvenskan med Almtuna. Det sätter succégänget Surahammar i en prekär situation.
Det är en bärande spelare, det går inte att fylla tomrummet med vad som helst, säger sportchefen Jörgen Mähler till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det slog ner som en bomb på måndagskvällen. Succégänget Surahammars lagkapten och nyckelspelare André Astley Rydberg lämnar klubben för att istället ta chansen i Hockeyallsvenskan med Almtuna.

Det stökade till det lite grann om man uttrycker sig milt, suckar Surahammars sportchef Jörgen Mähler.

Bakgrunden är att Astley Rydberg gjorde några matcher i Almtuna på lån förra veckan. Uppsala-klubben fick mersmak och sen gick det väldigt fort.

Tanken från början var väl att de ville sondera upp för nästa säsong, sen tyckte de väl att det föll väl ut och hörde av sig i söndags efter matchen mot Boden och ville fortsätta diskutera med André för de ville ha honom redan nu. Sen rullade det väl på.

Han hade en out i papperet annars, vad ska jag säga, jag hade nog släppt honom ändå för jag har ingen nytta av grabbar i omklädningsrummet som inte vill vara där.

Vad innebär det här för er trupp?
Rent krasst är det så att det är en spelare som har lämnat och då får jag jobba utifrån det. Sen är det ju tråkigt, jag menar det är en bärande spelare, det går inte att fylla tomrummet med vad som helst. Det i kombination med att det inte är någonting som rör på sig nästan någonstans.

Sen igår morse har jag väl egentligen inte gjort annat än att leta ersättare, men nu får vi fokusera på dem som är kvar.

 

”Gradera näringskedjan”
Läget är lite knivigt med tanke på att det inte är vilken spelare som helst som väljer att lämna, utan en av lagets viktigaste pusselbitar.

Grejen är att vi var kort på centrar redan innan eftersom Samuel Ander är trasig. Vi hade egentligen bara Jakob Forslund, Ander och André och så går Ander sönder och André väljer att gå till Almtuna, så det är klart att det är ett problem. Jag kan inte sitta och påstå något annat.

Hur tror du att det påverkar truppen? Ni gör största succén på många år och så lämnar kaptenen som dessutom är egen produkt och förstecenter…
Jag hoppas ju att man knyter näven och fortsätter att kriga. André har ju en stor roll, men det är ju inte…jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att det inte ska låta konfrontativt. Jag menar han har en stor roll, men vi ska förhoppningsvis fortsätta att vinna matcher. Vi har ju spelat matcher där André varit skadad och så tidigare.

Det är ju så här det funkar, det är inga konstigheter egentligen, sen är inte jag något stort fan av när man lämnar mitt i säsong. Det kan jag ju säga.

Det är tyvärr lite så läget ser ut i näringskedjan?
Visst är det väl så, men jag vet inte om vi ska sätta oss ner och gradera näringskedjan. Det här är ju ett ypperligt år att vara kvar i Sura, så kan ju jag se på det. För jag tror inte att man försämrar sina chanser genom att spela färdigt säsongen i Sura. Det jag pratade med André om det var ju andra synpunkter. Jag vill ju en sak naturligtvis, jag vill ju inte tappa André. Han betyder ju mycket, det betyder mycket för laget om han hade valt att vara kvar.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare