Intensiv forwardsjakt efter skador och avhopp – ”Förhoppningsvis har vi någon ny klar till söndag”

 Intensiv forwardsjakt efter skador och avhopp – ”Förhoppningsvis har vi någon ny klar till söndag”

Forwarden Alexander Karlsson har valt att lämna föreningen av personliga skäl, Jesper Hultberg har brutit sitt kontrakt och flera nyckelspelare går skadade. Det gör att Mörrum är ute på intensiv forwardsjakt inför helgens premiär i vårserien.
Det är mycket telefon just nu, säger tränaren och sportchefen Thomas Engman till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Efter en grundserie där det blev fyra assistpoäng väljer Alexander Karlsson att bryta med Mörrum och flytta hemåt, rykten placerar honom i Vännäs. Även Jesper Hultberg har efter tre och en halv säsong i föreningen valt att bryta med laxarna och istället skriva på för rivalen Karlskrona.

Dessutom har så väl Khalid Ibrahim som Sebastian Freed Karlsson tillkommit på skadelistan vilket gör att truppen ser väldigt tunn ut inför helgens vårseriepremiär mot Nyköping.

Sebastian gick sönder i sista matchen och där är prognosen åtminstone tre, fyra veckor till och när det gäller Khalid Ibrahim vet jag inte riktigt hur lång tid det är, han är på undersökning nu i dagarna, säger tränaren och sportchefen Thomas Engman.

Det är spelare som står för ganska mycket och är karaktärer i laget, så det är svårt att hitta ersättare för dem i de rollerna de har. Samtidigt vet jag inte exakt prognosen på dem, vi får se, förhoppningsvis är någon av dem tillbaka ganska snart i alla fall. Det är oklart just nu i alla fall.

Jesper Hultberg lämnar Mörrum. Foto: Skärmdump

 

Jagar förstärkning
Engman bekräftar att Mörrum utifrån den situation de har hamnat i jagar förstärkning.

Vi letar och tittar, vi sitter i ett lite tufft läge på forwardssidan så vi letar förstärkningar. Sen som alla andra säger, spelarmarknaden är tunn, vi får se vad som finns. Vi tittar brett just nu i alla fall.

Påverkar det möjligheterna att förstärka att ni missade Allettan och ska spela vårserie?
Man är inte lika attraktiv i vårserien att kunna knyta till sig riktigt bra namn. Samtidigt finns det en del spelare i Allettan som kanske märker att de inte riktigt färgar där när de lagen förstärker, så det kan bli någon över där som kan vara ett bra namn. Men det är ingen panik, utan det gäller att få in rätt spelare. Det är mycket telefon just nu.

Tror du att ni har någon på plats till helgens premiär mot Nyköping?
Förhoppningsvis har vi någon ny i alla fall klar till söndag. Det hoppas jag verkligen, för annars är vi lite tunna just nu, så det behöver vi ha.

 

Inte kunnat spela på ledning
Rent sportsligt ska Mörrum ladda om efter den snöpliga Allettan-missen och försöka göra ett starkare sportsligt resultat i vårserien än vad som blev fallet i höstens grundserie.

Nu har vi lagt grundserien bakom oss och utvärderat det och nu gäller det att titta framåt på de här 18 omgångarna som kommer nu och göra något bra av dem, konstaterar Engman.

Vad sa utvärderingen?
Utvärderingen kortfattat är att första halvan av serien tycker jag att spelet är okej och vi tar poängen vi behöver, medan andra halvan är egentligen tvärtom. Då tappar vi för mycket poäng, spelet lirar inte ordentligt som det ska och vi fick inte det här flytet som vi behövde. Vad anledningarna är, det går säkert att peka på många saker, att det gick lite emot. Förra året hade vi medgång i många situationer, vi vann matcherna 19.45, nu var det tvärtom att vi förlorade matcherna i slutet några gånger. Jag brukar aldrig vilja skylla på att vi har haft spelare borta för det är egentligen en dålig ursäkt, men det är en del i det också att några etablerade killar har varit borta lite till och från. Men då ska andra kunna kliva fram och ta de rollerna.

Har ni varit lite mentalt bräckliga?
Jag känner att det är en erfarenhet att kunna spela på en ledning, att man har den rutinen i gruppen. Nu är det många killar som har varit med tidigare, men när man inte kan hantera det då blir det väldigt jobbigt. Att ha en- eller tvåmålsledning att då kunna stänga i ett antal byten framöver för att skapa bra momentum åt sig själv, det har vi haft problem med.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare