Löser målvaktssituationen med tjeckisk keeper

 Löser målvaktssituationen med tjeckisk keeper

Det har varit rörigt på målvaktssidan i klubben under hösten, men nu hoppas man ha löst situationen genom att plocka in en tjeckisk målvakt, enligt uppgift ynglingen Hugo Haas, inför vårserien.
– Målvaktssituationen har varit lite knölig, säger Vallentunas general manager Patrik Stolt till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det började redan strax innan första nedsläpp när den tilltänkte keepern Daniel Rosengren fick en allsvensk chans och drog till Tingsryd. Efter det har det varit rörigt. Man testade med den litauiska målvakten Laurynas Lubys utan att det föll väl ut och har under en period fått låna lovande Oscar Leijon från Almtuna. Men Alexander Jirhage har fått dra ett tungt lass mellan lagets stolpar.

– Sedan Daniel försvann blev det väldigt knöligt faktiskt, nu har Jirhage gjort det bra och fått göra ganska stora insatser under säsongen, men risken är att han drar på sig någon skada och då måste vi ha en hållbar situation, säger klubbens general manager Patrik Stolt.

– Vi plockade in vår litauiske målvakt, men det blev inte så bra. Det är en fantastisk kille och han har absolut potential, men han var för rostig när han kom och då kände vi att det var för stor risk att ha honom kvar tyvärr. Vi har det här samarbetet med Almtuna med Oscar Leijon och nu har de haft inne honom de senaste matcherna och han har gjort det bra så vi kan inte riktigt räkna med att han är tillgänglig när vi vill ha honom och då hamnade vi i ett litet dilemma.

Värvar tjeckisk yngling
Lösningen blir en tjeckisk målvakt som klubben har för avsikt att presentera inom kort. Enligt uppgift rör det sig om 20-årige Hugo Haas som var på tapeten redan innan säsongen, men då valde att åka över Atlanten istället.

– Det har varit många turer med honom fram och tillbaka, han har varit i USA och gjort några matcher där borta och hade schoolarship, men nu var han tvungen att åka därifrån i och med det här med corona, berättar Stolt utan att vilja namnge sin målvaktsvärvning.

Utöver det värvade laget nyligen anfallarna Rasmus Järvelin (från Väsby) och Hampus Henriksson (från Gislaved) och en rutinerad back (som ryktas vara en comebackande Tobias Ericsson) ska in i truppen inför onsdagens avslutande fight i grundserien.

– Det är för vårserien, vi dras med ett antal skador som har varit långvariga.

Ni missar Allettan, om vi vänder på perspektivet, finns det någon risk att ni blir ett smörgåsbord? Att Allettan-klubbar försöker rycka era bästa spelare?
– Det finns alltid en risk, men det är ingenting vi vet i dagsläget. Vi släpper inte någon till någon annan vårserie- eller Allettan-klubb, då är det Hockeyallsvenskan eller SHL som skulle komma och ringa på dörren och några sådana indikationer har vi inte över huvud taget.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare