Boden får avslag – måste vara med i Hockeyettan

 Boden får avslag – måste vara med i Hockeyettan

Nästa kapitel i den tvist som skakat hockeysverige de senaste åren är på väg att skrivas. Nu sätter förbundet ner foten mot Boden.

Boden har ansökt om dispens från att vara med i ligaorganisationen Hockeyettan, ett ärende som dragit ut på tiden, men nu meddelar Svenska ishockeyförbundet sitt beslut. En enig förbundsstyrelse avslår Bodens ansökan om dispens från att vara med i ligaorganisationen.

– En av styrkorna inom svensk ishockey är att vi arbetar tillsammans och det förutsätter ligaorganisationer där alla är med och följer demokratiskt fattade beslut till gagn för majoriteten av medlemmarna i respektive ligaorganisation. Det skapar förutsättningar för såväl förmånliga och långsiktiga avtal för kollektivet som skydd för de föreningar som inte är lika kommersiellt starka som de större. Modellen tryggar också landslagsverksamheten över tid som i sin tur genererar resurser till den breda ishockeyn i regioner, distrikt och föreningar. Ligamodellen har inom svensk ishockey varit så viktig att ett krav på medlemskap i tävlingsbestämmelserna har varit nödvändigt. Med ligamodellen som grund har en enig förbundsstyrelse fattat beslutet att avslå Bodens dispensansökan, säger förbundets ordförande Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare