Styrelsen avvisar begäran om extra årsmöte

 Styrelsen avvisar begäran om extra årsmöte

En majoritet av klubbarna vill ha till en förändring i Hockeyettan och har gått ihop för att begära ett extra årsmöte och rösta bort sittande styre. Nu förhalas den planen.

Styrelsen i Hockeyettan anser att begäran om extra årsmöte inte har gått rätt till och lutar sig mot sina stadgar när de via ett brev meddelar att den skrivelse Nybro skickat in inte betraktas som formellt riktig. Man framhåller att samtliga klubbar måste skicka in en egen begäran.

”Styrelsen tillskriver därför samtliga medlemsföreningar för att informera om att det inte är formellt riktigt att kalla till ett extra årsmöte på grundval av att en förening i sitt brev angett att ett tillräckligt antal föreningar står bakom deras begäran”, skriver Hockeyettans styrelse i brevet.

 

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare