Importen har packat och åkt hem

 Importen har packat och åkt hem

Verners Egle. Foto: Skärmdump.

Som om det inte räckte med att den tilltänkte spetsforwarden Emils Ezitis tog sitt pack och pack för att flytta till Kiruna IF har även hans landsman Verners Egle valt att lämna Strömsbro.
– Vi kom överens om att vill han inte vara här då ska han inte vara här, säger sportchefen Johan Wennberg till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Inför säsongen värvade Strömsbro tre lettländare för att spetsa laget. Nu är bara en kvar.

Efter fem poäng (2+3) på elva matcher valde den tilltänkte poängmakaren Emils Ezitis nyligen att lämna Strömsbro för att istället ansluta till Kiruna IF. Men även hans landsman Verners Egle har lämnat klubben.

– Han åkte hem till Lettland. Han tyckte väl att han skulle spela lite högre upp i linorna och sådana grejer och sen förstod han väl inte riktigt allvaret, suckar sportchefen Johan Wennberg.

– Vi kom överens om att vill han inte vara här då ska han inte vara här.

Och Ezitis, var det pengarna som lockade honom till Kiruna?
– Jag antar att Ezitis ville lämna på grund av det. Om han inte hade nämnt att han ville lämna så hade man velat ha honom kvar, men nu är det ju så att säger folk att de inte vill spela här för oss då ska man inte vara här.

 

På jakt för att förstärka
Sportsligt går Strömsbro riktigt bra den här hösten och har under ledning av nye tränaren Magnus Jansson ordentligt hugg på en Allettan-plats. Men i takt med avhoppen och en diger skadelista börjar truppen se riktigt tunn ut.

– Vi har jättelite folk. Meningen var att vi skulle ha en tyngre trupp med tanke på hur det såg ut förra året med folk från juniorerna och allting. Vi skulle gå på sju backar och 13 forwards. Det har blivit helt tvärtom istället.

Till exempel är poängstarke Martin Naenfeldt borta en tid med en spricka i fotknölen.

– Det tar väl säkert en tre veckor, konstaterar sportchefen.

– Vi är tunna i hela laget. Men det är bara ut på marknaden.

Vad rent specifikt är det ni måste få in i truppen?
– Till en början är det en back och två forwards, sen får vi se. Vi har ju Sebastian Swing som är junior, han har tagit riktigt fina kliv i år och så har vi namngivit Max Mattsson, så en back först och främst, men två forwards.

Det brinner i knutarna med tanke på att ni befinner er mitt i en Allettan-strid…
– Men det finns inte så mycket att välja på heller. Det väller inte fram lirare.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare