Fem ordinarie backar på skadelistan – ”jag är så trött på det”

 Fem ordinarie backar på skadelistan – ”jag är så trött på det”

I det blytunga nederlaget (1-7) hemma mot Nybro Vikings saknades fem ordinarie backar och läget ser inte ut att bli särskilt mycket bättre för Tranås när man nu går in i en vecka med tre täta matcher.
– Jag vet inte vad jag ska säga snart, jag är så jävla trött på det, suckar sportchefen Stefan Fransson.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Hela säsongen har varit ett enda långt skadeinferno för Tranås. Tilltänkta spetsar som Otto Huttunen, Samuli Rahikainen och Filip Petersson tvingades kasta in handduken redan under försäsongen och på den vägen har det fortsatt.

När Tranås förlorade hemma mot Nybro med 1-7 under söndagen saknades Oscar Karlsson, Love Palm, Antti Palojärvi, William Wennström och Calle Westerlund. Fem ordinarie backar.

– Fem backar som är skadade och ingen av dem är tillbaka till onsdag som det ser ut, suckar sportchefen Stefan Fransson.

I ett idealscenario, vilka har du tillbaka inom en vecka?
– Den som förmodligen kan vara närmast är Oscar Karlsson som har varit sjuk hela veckan. Någon av skadorna är förmodligen inte tillbaka den här veckan när vi går in i tre matcher.

 

Håller inte i längden
Det är lite av en ödesvecka som väntar för Tranås med Kalmar (b), Vimmerby (h) och Mörrum (b) på menyn. Det måste generera i rikligt med poäng om drömmen om Allettan ska fortsätta leva, men det hårt prövade laget kommer alltså att tvingas kriga igenom det riktigt kort om folk.

Tidigare har man kortsiktigt löst sin skadesituation med lån från Oskarshamns juniorer och under söndagen fanns flera spelare från Mjölby med.

– Vad jag gör nu är att försöka få ihop dagen hela tiden och matcherna framförallt. Jag är jättetacksam för de här jag får låna, men det här håller ju inte i längden på något sätt. Det kommer en eller två eller tre till match, det är klart att det påverkar vår verksamhet, säger Fransson.

Stefan Fransson, sportchef i Tranås.

 

”Är det båtbenet är det kört”
Flera av spelarna som värvats in under säsongens gång har dessutom gått sönder. Antti Palojärvi hann spela tre matcher innan han drabbades av en spricka i ett finger och Brynäs-värvningen Calle Westerlund gick sönder i sin första match.

– Vi vet inte riktigt om det är båtbenet. Calle har gips i en vecka för att stabilisera det, han var för svullen för att de skulle kunna se nåt, de ska in igen på fredag och då får vi besked om honom. Men är det båtbenet då är det kört.

Sportchefen biter ihop och försöker göra det bästa av situationen, men det är klart att den eskalerande skadesituationen är en källa till frustration.

– Vi kan inte bara ha massa ursäkter hela tiden, utan någonstans får vi försöka rätta till det vi kan. Sen är det inga optimala förutsättningar, det är klart att alla som förstår någonting förstår också att det är så. Att det påverkar.

– Det som är så jävla märkligt är att jag kan inte härröra det till vår träning eller någonting, det är skador som kommer av en slump. Eller så är det någon jävel som bestämmer att så här ska det vara nu. Så jävla tråkigt är det och så trött är jag på det.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare