Värvar rutinerad finsk tuffing

 Värvar rutinerad finsk tuffing

Ett namnstarkt lag blir ännu namnstarkare när klubben väljer att förstärka med en finsk tuffing.

Med närmare 300 matcher i den finska högstaligan Liiga i bagaget ansluter forwarden Taavi Vartiainen till Mariestad.

– För det första behöver vi en bredare trupp, det sliter på spelarna med mycket matcher för a-lag och juniorer, det blir för stort slitage och skadorna kommer som ett brev på posten av den hårda belastningen. Nu får vi in Taavi som vi har bra koll på, han kommer bli en frisk fläk. Det är en riktig tuffing med bra storlek som jobbar hårt i varje byte. En välkommen förstärkning som kommer att göra laget både bredare och spetsigare. Med så många säsonger i Liiga så är det så klart en skicklig spelare, vi kommer få nytta av honom i hela spelet. Vi ser honom främst som en rollspelare, sedan får han göra så många poäng han vill, men vi har tagit hit honom för att han ska ska göra oss jobbigare att möta, säger tränaren Andreas Appelgren på Mariestads hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare