Värvningsbomben: snajpern klar för tidigare bottenlaget

 Värvningsbomben: snajpern klar för tidigare bottenlaget

De gjorde en succéartad vår och höjde kvaliteten betydligt, men att Surahammar som under en lång tid snarast varit ett notoriskt jumbogäng värvar spetsspelare från topplag hör inte till vanligheterna.

Men på fredagen levererade klubben en liten värvningsbomb. Snajpern Lukas Söderlund som nyligen lämnade kvalserielaget Mariestad är klar för Surahammar.

– Det här känns riktigt bra. Lukas Söderlund kommer in i laget med spetskvaliteter, och trots sin ungdom har han redan spelat nästan 100 matcher i Hockeyettan. Jag är övertygad om att han kommer tillföra mycket med sina offensiva kvaliteter och sitt utpräglade målsinne, säger sportchefen Jörgen Mähler på Surahammars hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare