Sparkad i allsvenskan – tar över i söderserien

 Sparkad i allsvenskan – tar över i söderserien

Efter att ha lett Väsby till Hockeyallsvenskan och också styrt föreningen på den nivån tvingades Viktor Tuurala lämna sin post i slutet av säsongen som gick. Nu har han hittat ett nytt jobb.

32-åringen tar över som ny huvudtränare i Kalmar HCs nysatsning.

– Jag visste att Daniel har byggt framgångsrika lag tidigare, och efter samtal med honom och Jarkko Oikarinen kände jag att det här är en bra miljö för mig. De hade gjort sin research om mig, vad jag står för, och vi har en gemensam syn på hur Kalmar HC ska spela ishockey. Sedan finns det en potential i klubben, och i staden som känns oerhört spännande att börja förverkliga, säger han på klubbens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare