Leksands-fostrad back ansluter till Hockeyettan

 Leksands-fostrad back ansluter till Hockeyettan

Efter att ha fått mycket av sin skolning i Leksands juniororganisation gjorde han 16 matcher för Köping den gångna säsongen, men kommande säsong spelar den unge backen Andreas Thelander för ett annat Hockeyettan-lag.

Den 19-årige försvararen har gjort klart med Eskilstuna Linden.

– Vi fick upp ögonen för Andreas när vi stötte på honom ett par vändor i serien. Han var en av Köpings bästa backar i våra ögon och vi tror att det finns ytterligare utvecklingskapacitet i den kroppen. Han är en stabil tvåvägsback med bra spelförståelse, det blir spännande att se honom i Sméhallen kommande säsong, säger sportchefen Krister Cederberg på Lindens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare