Spetsbacken avslutar säsongen

 Spetsbacken avslutar säsongen

På grund av problem med synen har det inte blivit mer än en match i Hockeyettan den här säsongen. Nu står det klart att det blir den enda.

Östersund-backen Petter Runesson har fått diagnosen Lebers hereditära optikusneuropat och väljer nu att avsluta säsongen i förtid.

– Det känns tungt och tråkigt såklart och jag har nog inte riktigt landat i det ännu. Det är däremot lättnad att jag fått en diagnos på synproblemen. Det var ett jättesvårt beslut att ta, men det är det enda jag kan göra i dagsläget, sen får vi se vad framtiden utvisar. Jag kommer att fortsätta var med kring laget och mitt mål står fortfarande kvar att vara med när vi tar klivet upp, kommenterar han på Östersunds hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare