Totalt lånestopp för juniorer till Hockeyettan

 Totalt lånestopp för juniorer till Hockeyettan

Strömmen av lån från J20 Nationell och in i Hockeyettan har varit påtaglig efter att juniorserien satts på paus. Men nu stoppas lånecirkusen tillfälligt.

I ett mail som landade hos klubbarna på fredagskvällen meddelar förbundet att inga nya övergångar, utlåningar eller dispenser får genomföras fram till och med tisdag 24 november då elitkommittén har sitt nästa möte och ska utvärdera saken vidare.

Anledningen till stoppet är att man vill kunna göra en konsekvensanalys av hur lånecirkusen påverkar de fortsatta diskussionerna med Folkhälsomyndigheten, de lokala smittskydden och Riksidrottsförbundet.

”Bakgrunden är att de serier som är nedstängda är stängda utifrån ett smittskyddsperspektiv och att då flytta spelare mellan lag och grupper kan få konsekvenser både gällande smittspridning och vilka beslut myndigheterna kan tänkas ta framåt”, skriver förbundet i mailet till klubbarna.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare