Problem med synen håller spetsbacken borta från spel

 Problem med synen håller spetsbacken borta från spel

Den rutinerade backen Petter Runesson har gjort stort avtryck i Hockeyettan med Vimmerby och Östersund under flera år, men den här hösten endast kommit till spel i en enda match. Nu berättar han varför.

27-åringen har fått problem med synen och ser helt enkelt inte bra nog för att kunna spela. Han är för tillfället under utredning för att hitta orsaken till problemen.

– Det är det centrala synfältet som försämrats vilket gör att jag inte ser det jag fokuserar blicken på. Jag ser till exempel inte ansikten på de jag möter och jag kan inte läsa vanlig text. Jag ser inte vad som händer på isen när jag tittar på en match, berättar han på Östersunds hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare