16-åring får chansen i Hockeyettan

 16-åring får chansen i Hockeyettan

Inför kvällens hemmamatch mot Eskilstuna Linden väljer Kumla att lyfta upp inte en, inte två, utan hela tre spelare från de egna juniorerna.

Det rör sig om Calle Lindborg, Hampus Ericsson och blott 16-årige Emil Andersson som får chansen att köra med a-laget hos de svarta tjurarna.

– Det är alltid kul att ta upp juniorer och speciellt när det är Kumlakillar alla tre. Calle och Hampus tränar med oss nästan hela tiden och gör det bra. Hampus är en spelande back som vågar hålla i pucken även på den här nivån. Calle spelar forward/center och är stark och tufft och spelar uppoffrande. Emil är första gången han är med oss, så det är extra kul. Jag har haft han lite på ”skolhockeyn” tidigare så har bra koll på han. Han spelar forward, med bra storlek för sin ålder (16 år), och vågar verkligen ta för sig. Man ser att han tänker hockey, säger tränaren Erik Planeby på klubbens Facebook-sida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare