Skarp kritik mot domarnivån efter tunga förlusten

 Skarp kritik mot domarnivån efter tunga förlusten

Det blev upprörda känslor efter en omdiskuterad straffsituation i onsdagskvällens möte mellan Halmstad Hammers och Troja/Ljungby (som slutade 2-1 till gästerna).

Efteråt var tonläget inte bara högt angående straffsituationen. Halmstads tränare Fredrik Johansson passade även på att vädra sin kritik angående domarnivån under säsongsinledningen.

– Det här med domarbedömningar är jävligt svårt ska jag säga dig, vi kommer uppifrån Tranås med 200 utvisningar och här är det en helt annan bedömningsnivå. Vi har ingen aning. Spelarna måste ha ett helvete, säger han i ett videoklipp på klubbens hemsida.

– Det blir svårt för spelarna, det blir jättesvårt för dem. Antingen ska de hålla en linje eller så ska de släppa, inte fan vet jag. Bestäm det! Det är svårt för domarna med absolut jag säger ingenting om det, full respekt, men vi måste också få veta ute på isen hur det ska ledas, fortsätter tränaren i videoklippet.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare