Borås: ”Det ser ut att kunna bli en riktigt jämn serie i år”

 Borås: ”Det ser ut att kunna bli en riktigt jämn serie i år”

Säsongen i Hockeyettan närmar sig med stormsteg och i en mastig artikelserie ställer jag nu tio viktiga frågor om lagbyggena, kontrakten och förväntningarna till sportcheferna i en bunt väldigt spännande klubbar.
Idag Christoffer Holst, sport- och klubbchef i Borås (Hockeyettan södra).

Vilken är er målsättning för säsongen 20/21?
– Vi vill alltid vara med och utmana om topp fem så klart, det tror vi är fullt rimligt. Det ser ut att kunna bli en riktigt jämn serie i år och det är ju kul även för den sportsliga utvecklingen.

Strategin i lagbygget, hur har tankarna gått när ni satt ihop laget?
– Vi har tänkt så som vi har fullföljt i flera år nu att vi vill ha en stomme som kommer härifrån och som kan sätta normen för Borås Hockey och den identiteten. Sen har vi kompletterat med lite personer utifrån som vi tror kan addera och krydda den stommen. Det är alltid spetskompetens man vill ha in till den lokala stommen så klart och där tycker vi att vi har fått in spets både som är klar spets, men även som kan utvecklas och bli spets under året i år torr vi.

Vad har ni för spelarbudget?
– Vi har nog en ganska låg spelarbudget, vi ligger runt 6-700 000 kan man säga. Vi har gått ner en 40% i alla fall.

Har ni klausuler i kontrakten?
– Vi har några få som har det, inte så många faktiskt, men någon enstaka. Det har väl varit en gemensam dialog, det är ju en fjäder i hatten till oss också om de tar nästa steg så klart. Så det är väl lite både och, sen finns det en rimlighet i vilka tidsperioder man sätter på det här. Vi har ingen som är på hela säsongen till exempel. För att det ska vara rimligt för båda parter att kunna säkerställa ett bra lagbygge.

Hur långa kontrakt skriver ni?
– Vi har alla på ettårskontrakt nu utifrån att vi vet inte vad som händer och hur utvecklingen blir till nästa år, det var svårt att veta även för denna säsongen.

Vilken är er viktigaste värvning?
– Vi har väl några här som kan blomma ut absolut. Jag tror att Erik Aterius kan bli en rolig värvning, han kommer härifrån och har varit ifrån till både Leksand och Västervik och kommer med en härlig energi och ett hjärta som han visar varje dag.

Vilken är er jobbigaste spelarförlust?
– Vi har inga som har lämnat som vi ville knyta kvar egentligen, så jag passar på den. Vi har fått behålla det vi vill och det tyckte vi var viktigt, att få behålla stommen att bygga utifrån. Vi fick ett förstår förra året och gjorde det bra offensivt, men vi behöver ett år på oss att få till det defensiva också.

Christoffer Holst, klubb- och sportchef i Borås.

Kommer det dyka upp fler värvningar inför första nedsläpp eller under hösten (utöver Anders Eriksson som det pågår en swishkampanj för att knyta upp)?
– Vi kommer ligga väldigt lågt nu tills vi vet vad som händer och sker, man ska aldrig säga aldrig. Det är alltid ett levande dokument, men vi planerar inte för något innan vi vet vad som händer med de ekonomiska förutsättningarna.

Vilka är seriefavoriter?
– Vår tränare sa ju Troja på upptaktsträffen så jag får väl följa samma spår då så vi håller en enad linje.

Vilken är den bästa värvningen i ligan av något annat lag?
– Den var tuff, jag säger Robin Dahse till Halmstad.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare