Två nya talanger från Kanada ansluter till Hockeyettan

 Två nya talanger från Kanada ansluter till Hockeyettan

Igår kom Karlskrona med det trista beskedet att de två kanadensiska juniortalangerna Connor McClennon och Ridley Greig inte kommer att ansluta till truppen. Idag svarade Östersund med att presentera två egna nordamerikanska värvningar som kommer att ansluta.

James Hamblin och Ben Hawerchuck som båda haft stor framgång i de kanadensiska juniorligorna ansluter till laget.

– Vi har sökt spetsspelare ett tag och haft budget kvar till det, men har haft is i magen då det är viktigt att det blir rätt spelare. Vi skulle aldrig chansa med att plocka in en spelare bara för att, särskilt inte i år. När vi fick möjligheten att få hit Ben kändes han som det vi letar efter. Och när Bakersfield sedan hörde av sig och erbjöd oss att få låna James så möjliggjorde det att vi kunde få hit våra två tilltänkta toppspelare utan att riskera något ekonomiskt, säger sportchefen Per Tagesson på Östersunds hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare