Köping: ”Det har varit riktigt svårt med rekryteringsarbetet”

 Köping: ”Det har varit riktigt svårt med rekryteringsarbetet”

Säsongen i Hockeyettan närmar sig med stormsteg och i en mastig artikelserie ställer jag nu tio viktiga frågor om lagbyggena, kontrakten och förväntningarna till sportcheferna i en bunt väldigt spännande klubbar.
Idag Mathias Karlsson, sportchef i Köping (Hockeyettan västra).

Vilken är er målsättning för säsongen 20/21?
– Det är väl som alla andra lag tror jag nu när de ska krympa serien, det är att hålla oss kvar och Allettan är väl ett mål. Då är man ju på säker mark.

Strategin i lagbygget, hur har tankarna gått när ni satt ihop laget?
– Strategin med lagbygget det var väl att…det är svårt, det är inte en enda spelare som får ersättning i vårat lag, så det har varit riktigt svårt med rekryteringsarbetet. Jag har försökt hitta unga spelare som vill ta nästa kliv i sin karriär. Vi har försökt hitta duktiga skridskoåkare.

Vad har ni för spelarbudget?
– Jag har ingen spelarbudget, det är bara material och sådant. Så jämfört med andra klubbar spelar man inte i samma liga, jag vet ju att alla andra har.

Har ni klausuler i kontrakten?
– Ja, jag stoppar aldrig någon spelare som får en chans i en högre division. Det handlar bara om att klubbarna ska komma överens.

Hur långa kontrakt skriver ni?
– Just nu har jag skrivit ettårskontrakt med spelarna. Det är över hela säsongen, kontrakten går igång i augusti och till säsongen är slut.

Vilken är er viktigaste värvning?
– Det är ju det här gänget med William Magnusson och Emil Norberg och Linus Skager, det är de.

Vilken är er jobbigaste spelarförlust?
– Jag vet ju inte, jag är ju ny, men den jobbigaste är väl Hampus Pettersson som gick till Surahammar. Honom hade jag velat ha kvar, det var lite synd. Jag kom in alldeles försent, någon från Köping skulle ha tagit tag i det där innan. Jag har fått bygga ett helt nytt lag.

Kommer det dyka upp fler värvningar inför första nedsläpp eller under hösten?
– Jag håller koll men som sagt så har jag inte så mycket att jobba med, men jag letar självklart. Jag skulle vilja ha en back till och en forward till, men just nu som läget är med de resurserna jag har gör jag så gott jag kan.

Vilka är seriefavoriter?
– Det är Borlänge tycker jag, de känns starka och sen är det väl Mariestad. Det är de som slåss om förstaplatsen, det är ganska väntat känns det som.

Vilken är den bästa värvningen i ligan av något annat lag?
– Det är många som har gjort bra värvningar tycker jag, men det är väl Boden om de får in Oskar Sundqvist. Han är ju fin. Men det är många som har gjort roliga värvningar och det är ju kul för Hockeyettan. Han Victor Wänghult i Kumla är en bra värvning också.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare