Den rutinerade finländaren är tillbaka i Hockeyettan

 Den rutinerade finländaren är tillbaka i Hockeyettan

Han har spelat i Hockeyallsvenskan med Karlskrona och Hockeyettan med KRIF. Nu återvänder den rutinerade finske backen Mikael Kurki till Sverige.

33-åringen som den gångna säsongen spelade i alpligan är klar för spel i Hockeyettan med KRIF kommande säsong.

– En ledargestalt ut i fingerspetsarna. Han är mycket respekterad hos både spelare, ledare och fans. Det känns bra att våra vägar möts igen. Vi får in en back med rutin som alltid spelar för laget. Särskilt nyttig är han i utsatta lägen som boxplay och stänga matcher. Han har givetvis mer saker i verktygslådan. Sen har jag inte sett Kurki så bra tränad någon gång. Han har tränat under Miro Zalar hela försäsongen, säger sportchefen Torbjörn Karlsson på klubbens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare