De ger upp spetsvärvningen efter kontraktsstrulet

 De ger upp spetsvärvningen efter kontraktsstrulet

Mariestad trodde att de hade landat en riktigt fin värvning när de kontrakterade Pelle Hedlund och gick ut med det under gårdagen, men allt fick en plötslig vändning när det kom fram att forwarden redan skrivit ett gällande kontrakt med Grums.

På onsdagen meddelade Mariestad att de avbryter värvningen och inte kommer att plocka in Pelle Hedlund i sin trupp.

”I och med att Grums avtal var tecknat före vårt avtal äger Grums rätten till att sätta en kostnad för att skriva över Pelle till annan klubb, en kostnad som vi valt att inte genomföra. Utifrån den unika situation som uppstått kommer Pelle förbli Grums spelare. Jag vill poängtera att vi har arbetat på samma sätt med Pelle som vi arbetat med alla spelare vi värvat, allt enligt gällande regelverk”, skriver sportchefen Calle Johanson på klubbens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare