Tunge energispelaren klar för en fortsättning

 Tunge energispelaren klar för en fortsättning

Säsongen som gick tog han steget från SuperElit till Hockeyettan och gjorde succé. Nu är den kraftfulle energispelaren Simon Ericsson klar för en fortsättning i ligan.

20-åringen klarade omställningen från juniorhockeyn till seniorhockeyn galant och utgjorde en av Hockeyettans kanske jobbigaste kedjor att möta tillsammans med de rutinerade bröderna Engqvist i Mariestad. Nu står det klart att han stannar i Skaraborgsklubben även nästa säsong.

– Simon kommer med sin fart, styrka och oömma spelstil bli jättenyttig för oss. Simon tog stora steg i sin utveckling ifjol så jag ser fram emot att följa Simon kommande säsong, säger sportchefen Calle Johansson på Mariestads hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare