Den rutinerade tränaren är tillbaka

 Den rutinerade tränaren är tillbaka

I början av säsongen som gick tvingades han lämna Kalmar, nu är den rutinerade tränaren Lenny Eriksson tillbaka i Hockeyettan igen och det blir i en förening han har rattat tidigare.

65-åringen är klar som ny huvudtränare i Nyköping de kommande två säsongerna. En förening han tränat tidigare, mellan 2004 och 2007 då föreningen befann sig i Hockeyallsvenskan. Antti Koponen blir hans assisterande.

”Styrelsen och sportgruppen är mycket glada och nöjda av nyrekryteringen förlängningen i tränarstaben. Vi vill också i dessa tider påpeka att deras avtal inte påverkar våran ekonomi i dagsläget och överenskommelsen förutsätter att seriespelet i Hockeyettan startar som planerat. Avtalet med Lenny är skrivet över två säsonger fram till 2022 och han kommer under sommaren arbeta ideellt med förberedelser och lagbygge i sportgruppen”, skriver klubben på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare