Juniorer får chansen att slå sig in i kvalserielaget

 Juniorer får chansen att slå sig in i kvalserielaget

Borlänge väljer att lyfta upp talanger från den egna juniorverksamheten till kommande säsong.

Nu står det klart att både backen Jesper Svennberg och målvakten Victor Eriksson skriver kontrakt med a-laget.

– Självklart otroligt kul att vi kan plocka upp två egna spelare till vår a-lagsverksamhet. Två kloka och bra människor som verkligen förtjänar att kliva upp ett steg i vår verksamhet. Jesper har varit med från och till här i två säsonger och jag tror att han kommer växa in i det ytterligare med sitt mogna spel. Det gäller att han fortsätter utmana sig själv hela tiden för att ta nästa kliv i sin utveckling. Victor kom hem från Mora ifjol och visade verkligen att han utvecklats och är redo för att spela seniorhockey. Han kommer att få chansen att kriga mot en lite mer etablerad målvakt så det känns kanon, säger sportchefen Mats ”Horndal” Johansson på Borlänges hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare