Kan tvingas byta serie – ”det är bara att acceptera”

 Kan tvingas byta serie – ”det är bara att acceptera”

Det kommer att möbleras om mellan serierna i Hockeyettan. Tranås eller HC Dalen kommer förmodligen flyttas till västserien för att söderserien inte ska bli övertalig.
– Jag bygger laget oavsett serie, ett lag som ska ta sig till Allettan, säger Tranås sportchef Stefan Fransson.

Mörrum och Kalmar lyftes upp från division 2 och Troja/Ljungby åkte ur Hockeyallsvenskan. Det innebär att 13 lag just nu är kvalificerade för spel i söderserien och att förbundet kommer att behöva flytta lag mellan serierna för att få ihop serieindelningen.

Det tycks stå mellan HC Dalen och Tranås om att flyttas västerut och det mesta talar för de sistnämnda.

– Jag har inte fått något konkret, men det viskas lite om att vi flyttas till västra, konstaterar klubb- och sportchefen Stefan Fransson.

Han tar en eventuell flytt med ro.

– Jag ser det inte som en nackdel, det är inget vi kan göra något åt. Det är bara att acceptera.

– Jag ser inte den västra som sämre, det är ju Borlänge, Mariestad som varit bra i flera år, Skövde som alltid är Skövde och Lindlöven som jag antar vill fortsätta på inslagen väg även om Jussi Salo lämnat. Det är inte dåliga lag, det känns inte sämre.

De två senaste säsongerna har Tranås spelat i den södra serien. Båda har slutat med att laget trots höga ambitioner missat Allettan.

Du bygger ett lag för att ta er till Allettan oavsett om det blir västra eller södra serien?
– Det finns inget annat, det är ett extremt misslyckande om vi inte tar oss dit. Jag bygger laget oavsett serie, ett lag som ska ta sig till Allettan.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare