Kontraktet kan brytas – ”vill sikta högre upp”

 Kontraktet kan brytas – ”vill sikta högre upp”

Trots att Adam Schoultz hade fortsättningsseriens bästa räddningsprocent tvingades Grästorp till kval och rasade ur Hockeyettan. Nu har målvakten rätt att bryta sitt kontrakt.
– Jag har en klausul, säger han.

Inför säsongen som gick skrev målvakten Adam Schoultz på ett tvåårskontrakt med Grästorp. Han hade då sparrats med den före detta KHL-keepern Nikita Davydov och tagit ordentliga kliv framåt.

Men efter att årets upplaga av Grästorp floppat ordentligt och rasat ner i division 2 har den ena målvakten, Robin Wallin, redan gjort klart med Väsby och Schoultz som var den som spelade mest av de två kan vara på väg bort även han.

– Jag har rätt att bryta om de åker ur Hockeyettan, jag har en sådan klausul, berättar han.

Mycket talar också för att han kommer att utnyttja den.

– Jag vill sikta högre upp. Jag har inte pratat med dem än men jag känner att jag har kapacitet för att spela i division ett.

Kanske är det dags att fullt ut greppa en förstaspade för den talangfulle keepern. Efter tre säsonger i Grästorp där han gjort bra ifrån sig men på olika sätt delat på målvaktssysslan är siktet ställt åt det hållet.

– Klart jag siktar på att vara en förstamålvakt, men jag har spelat mer i år än tidigare. Jag tar hellre trappan upp än hissen och pushar lite framåt hela tiden.

Finns det intresse från andra klubbar nu när Grästorp degraderats till division 2?
– Det finns klubbar som jag har varit i kontakt med, men det ligger inget erbjudande på bordet just nu.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare