Profilen slutar – men ser en fortsättning inom hockeyn

 Profilen slutar – men ser en fortsättning inom hockeyn

En av Hockeyettans stora profiler hänger upp skridskorna, men vill inte lämna hockeyn helt och hållet.
– Det har varit en jobbig säsong, men jag krigade in i det sista, säger Carl-Johan Svensson.

Förnedringen 2-9 borta mot redan avsågade HA74 och en degradering för Grästorp från Hockeyettan till division 2 blev Carl-Johan Svenssons sista framträdande i karriären. Det krävande livet som småbarnsförälder, heltidsjobb och hockeyn med krämporna den fört med sig har tagit ut sin rätt.

– Det är nästan bara jobbigare att lägga av nu, jag hade gärna velat avsluta som förra året när vi tog oss till playoff. Men det här har växt fram under säsongen, säger han.

– Vi hade inte stabiliteten i spelet, då är det svårt att spela. Det är inte ofta man är helt fräsch, det gäller alla spelare, men tänka kan man fortfarande göra och har man ett inrutat, konsekvent spel kan man falla tillbaka på det. Men vi fick inte ihop det. Jag vill inte skylla på något, vi har inte fått ihop det helt enkelt.

– Det har varit en jobbig säsong, men jag krigade in i det sista.

Att på grund av skador och tuffa nätter inte kunna göra sig själv rättvisa på isen har spelat in i beslutet.

– Jag blir frustrerad när jag inte kan komma upp i nivån som jag haft de senaste säsongerna. Vad har jag gjort i år, knappt 20 poäng på 35 matcher eller nåt sånt? Det är för dåligt när jag ska vara en spelare som levererar.

– Jag tycker att ishockey är jätteroligt, men finns inte ork och kraft blir det inte kul i långa loppet. Jag vill kunna prestera.

Så du kommer inte tillbaka och gör comeback om någon säsong?
– Man vet aldrig, men nu känns det här som rätt beslut.

Kommer Grästorp försöka övertala dig att fortsätta?
– De kommer säkert ställa frågan, men jag är säker. Jag har sagt till sportgruppen när de frågat att det här är sista säsongen. Jag gav allt jag hade det sista.

Efter otaliga säsonger i hjärtelaget Grästorp och utflykter till gäng som Karlskrona, IK Oskarshamn, Vita Hästen och Troja/Ljungby väljer en av ettans stora profiler alltså att hänga upp skridskorna. Men att släppa sporten helt blir svårt.

– Hockeyn är för rolig för att mista helt, så någonstans vill jag nog vara i närheten av den. Jag vill inte ta bort den ur mitt liv.

Hur tänker du?
– Jag vill nog fortsätta som något inom hockeyn. Om jag är en tränartyp eller en sportchefstyp eller vad jag nu är, jag tänkte ta reda på det nu.

Men först, välbehövlig vila.

– Nu ska jag ladda batterierna, jag är sliten.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare