Veteranen vill skjuta fler mål i Hockeyettan

 Veteranen vill skjuta fler mål i Hockeyettan

Det räcker med en snabb titt i hans cv för att konstatera att han ägnat en hel karriär åt att skjuta mål, mål och åter mål. Så tänker sig veteranen Henric Höglund att det ska fortsätta.
– Det hade varit kul att spela ett år till i ettan, säger han.

Efter några säsonger i division 2 med Kils AIK var Henric Höglund med och spelade upp Grums i Hockeyettan våren 2017. Efter det blev det en fortsättning med Grums och en återkomst i Hockeyettan, serien som han fullständigt pulvriserat tillsammans med bland annat Nyköping och Vita Hästen tidigare i karriären.

Höglund blev lagets bäste målskytt i grundserien och slutade tvåa i den interna poängligan i den serien. Totalt blev det 14 mål och sex assist på 33 matcher under säsongen. Vilket innebär självkritik.

– 14 mål är jag inte nöjd med.

Höglund har snarare för vana att, oavsett vilken serie han spelat i, spräcka 20-målsvallen och har siktet inställt på en sådan fortsättning. Att han fyller 41 i år spelar ingen roll. Karriären kommer att gå vidare.

– I kropp och sinne är jag fortfarande ung, ishockey är fortfarande det roligaste jag vet.

– Mål kan man väl fortfarande göra, får jag bara istiden och förtroendet tror jag inte att det är några problem. Får jag bara spela med en center som kan lira lite puck kommer jag göra mina mål.

Hur länge till tror du att du håller?
– Någon säsong till kan jag lira. Håller gör jag nog i två år till om jag vill själv. Men jag vill fortfarande vara en producerande spelare och vara viktig i powerplay, jag vill inte spela bara för spelandets skull. Att spela i en fjärdeline och brunka, då kan jag nog hålla på i tio år till, om det är så att man bara ska åka omkring och brunka och böka, men jag vill producera mål och poäng.

Framtiden är dock oviss. Förutom några luddiga uttalanden i lokaltidningen om att han kanske inte kommer att erbjudas nytt kontrakt har den rutinerade snajpern inte hört något från Grums.

– Jag vet inte vad som händer i Grums, det verkar inte vara någon tränare klar och inga spelare heller. Det känns lite tunt där. Det kan nog bli så att jag spelar vidare med Kil, det skulle vara om Forshaga eller något annat lag är intresserade. Men jag har inte pratat med dem så det är inte så att jag sitter och väntar på något kontraktsförslag från Forshaga.

Men du vill lira vidare i ettan?
– Det var roligt att spela i ettan, men samtidigt har jag heltidsjobb och familj och grejer, det kan vara tufft att få ihop allt. Men det hade varit kul att spela ett år till i ettan, vi får se hur Grums tänker.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare